POMLAD



Današnja objava je prva v okviru druge ekipe Design Team - DT Darilnica Klavdija, ki bo predstavljala izdelke narejene z materialom iz te ustvarjalne trgovine. 
Zahvaljujem se Klavdiji za dano možnost, saj je to zame velik 
izziv, da vam bom v sodelovanju z ekipo lahko predstavljala moje ideje.



Izbrana tema prve objave je POMLAD, ker je že čas, da se zaključijo mrzli zimski dnevi. Pomlad je čas ljubezni, topline, sonca in pomladnega cvetja. Ptice so se vrnile s svojega zimskega potovanja, v zraku čutimo vonj po prebujanju narave, češnje pa se pripravljajo pokazati svoje cvetove. Za svojo osrednjo temo sem izbrala češnjev cvet, ki ima na Japonskem izreden pomen, saj ga cenijo kot popoln, vendar zelo občutljiv cvet. Njegova kratkotrajnost jih opominja na minljivost in krhkost življenja.




Češnjeve cvetove sem izdelala iz bele foamirane pene, zasenčila sem jih z roza oljnim pastelom, jim dodala roza in bele prašnike in jih pritrdila na pomladno 3D voščilnico. Voščilnico lahko poklonimo za prihajajoče praznike. 


Uporabljen material:




Osnova za voščilnico je kartonček 15,5 x 15,5 cm v krem barvi, nanjo so zalepljeni trije barvni scrapbooking papirji Lemon Craft v zelenih odtenkih, eden v velikosti 14 x 14 cm in dva v velikosti 13,5 x 13,5 cm.



Izrezane kartončke na vseh štirih straneh zasenčimo z Distress Ink blazinico v zeleni in rjavi barvi. Vrhnji kartonček na sredini vrhnjega roba zarežemo navzdol 7 cm ter vogale zarolamo navzven, tako da dobimo na vsaki strani dva tulca.







Na ta dva tulca naberemo svilen trak v barvi fuksije, na sredino pa dodamo okrasek iz polimera - košarico z vrtnicami. Okrasek iz polimera in metulja chipboard izrezek zasenčimo z zlato Inka Gold pasto. Okraski tako dobijo kovinski sijaj.

 








Iz bele foamirane pene izdelamo 9 češnjevih cvetov in 2 popka. Zasenčimo jih z roza oljnim pastelom, z likalnikom oblikujemo cvetove in jim dodamo roza in bele prašnike.
Iz zelene foamirane pene izrežemo 11 listov, ki jih poljubno razporedimo. Dva cvetova in štiri liste pustimo za dekoracijo pokrova škatlice.




Škatlico izdelamo iz 300 g fotokartona v krem barvi. Za osnovo izrežemo kvadrat v velikosti 
20 x 20 cm, za pokrov pa kvadrat v velikosti 20,3 x 20,3 cm. Na vsaki strani zapognemo 2,5 cm rob za višino škatlice, na enak način izdelamo pokrov. Na pokrovu izrežemo okno 10 x 10 cm, zadaj zalepimo z obojestranskim lepilnim trakom prozorno folijo v velikosti 15 x 15 cm, sprednji del pa pokrijemo s scrapbooking papirjem Lemon Craft in po želji dekoriramo.











Vabim vas, da v četrtek 29.3.2018 obiščete Jasminin blog
       v torek 3.4.2018 Metkino objavo
          v četrtek 5.4.2018 Zvezdanin blog


Želim vam veliko lepih ustvarjalnih trenutkov

Magic Art Unikatni izdelki
by Klavdija Zorn

Komentarji

Priljubljene objave